Annons

Källor: Talibanledares bror dödad i sprängdåd

Pakistan • Publicerad 16 augusti 2019
Minst fyra människor har dödats i ett sprängattentat i en moské i staden Kuchlak i sydvästra Pakistan.
Minst fyra människor har dödats i ett sprängattentat i en moské i staden Kuchlak i sydvästra Pakistan.Foto: Arshad Butt/AP/TT

Talibanledaren Haibatullah Akhundzadas bror var en av minst fyra personer som dödades i ett sprängattentat i en moské i Kuchlak i sydvästra Pakistan på fredagen, uppger två talibanska källor. Detonationen ska ha utlösts av en tidsinställd bomb, enligt polischefen i den närliggande staden Quetta. Ingen har tagit på sig dådet.

Haibatullah Akhundzada är talibanerna högste ledare och har deltagit i fredssamtalen mellan talibanerna och USA. Hafiz Ahmadullah, som dödades i sprängattentatet, var hans yngre bror, enligt talibankällorna som också uppger att Akhundzadas son var en av ett 20-tal människor som skadades i attentatet.

En rad attacker har skett den senaste tiden i den oroliga provinsen Baluchistan, som gränsar till Afghanistan och Iran och är ett tillhåll för militanta islamister och separatistiska rebeller.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons