Annons

Kinhult i ledning – Lemke tappade

Marcus Kinhult spelar för segern i den sista rundan av British Masters på Europatouren.
Talangen delar ledningen med engelsmannen Matt Wallace.
Golf • Publicerad 11 maj 2019
Marcus Kinhult är i delad ledning inför sista rundan i Europatourtävlingen i Southport. Arkivbild.
Marcus Kinhult är i delad ledning inför sista rundan i Europatourtävlingen i Southport. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Kinhults 68-runda – fyra slag under par – gör att han står på minus 14 slag när tävlingen avgörs på söndagseftermiddagen.

Svensken hade fem birdies och bjöd dessutom på en eagle på elvans par 5. Dessvärre hade han också en dubbelbogey på 15:e hålet.

Annons

Skulle Kinhult vinna följer han i Alex Noréns och Johan Edfors spår. Svenskarna har tidigare vunnit tävlingen.

Däremot blir det svårt för Niklas Lemke att blanda sig i kampen om segern. Lemke hade en makalös runda i fredags. Men 64 slag då förbyttes mot 75 på den tredje rundan och med totalt 208 slag är han sex slag bakom Kinhult och Wallace – och har en rad spelare mellan sig och tätduon.

British Masters är året första besök i Europa på Europatouren och den spelas på Hillside GC utanför Southport.

Ytterligare två svenskar är kvar i tävlingen, men betydligt längre ned i fältet. Jens Dantorp är på delad 58:e plats på 214 slag medan Robert Karlsson ställde till det för sig med en 76:a och föll till delad 64:e plats.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons