Annons

Klassisk graffitimålning övermålad av misstag

Den 30 år gamla muralmålningen "Highway" i Rågsved har delvis målats över, skriver tidningen .
Den skyldige? En otursam klottersanerare som var ny på jobbet.
Kultur • Publicerad 13 augusti 2019
Muralmålningen "Highway" i Rågsveds centrum har delvis målats över. Arkivbild.
Muralmålningen "Highway" i Rågsveds centrum har delvis målats över. Arkivbild.Foto: TT

"Highway" målades av gruppen Still Heavens Only Force (SHOF) 1989, och uppges vara en av världens äldsta graffitimålningar.

Under tisdagsmorgonen upptäckte Rågsvedsborna att målningen till hälften var övermålad med blå färg. Det var en klottersanerare från fastighetsägaren som varit framme, men det hela var ett misstag. Saneraren var helt ny på jobbet och hade tagit fel vägg.

Annons

– Det var mot andra sidan, ner mot mataffären, som det riktiga klottret fanns. Som tur var lyckades vi se vad som hände ganska snabbt. Självklart är det inte roligt men killen menade inget illa, säger Ariba Jokhadar, förvaltare på Rågsved Fastighets AB, till .

Nyheten om den förstörda målningen har fått stor spridning. En som engagerat sig är musikjournalisten Ametist Azordegan.

– Jag kastade mig in i det här när jag fick höra vad som skett. Jag brinner för Rågsved. Jag har bra kontakt med de mest engagerade graffitimålarna i Sverige. Vi ska se till att återställa målningen och att både Rågsvedsbor, fastighetsägaren och graffitimålare blir nöjda, säger hon till Aftonbladet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons