Annons

Köpte sex – kan få lärarlegitimation indragen

Brott • Publicerad 13 december 2019
Skolinspektionen vill dra in en lärares legitimation efter att han dömts för sexköp. Arkivbild.
Skolinspektionen vill dra in en lärares legitimation efter att han dömts för sexköp. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

En lärare riskerar att få sin legitimation indragen efter att ha dömts för sexköp, rapporterar P4 Stockholm.

Mannen, som varit verksam som lärare i Vallentuna kommun, stämde träff med en tonårsflicka över nätet som han hade sex med i utbyte mot alkohol och cigaretter, något han dömdes till villkorlig samhällstjänst för.

Annons

Mannen sade upp sig i somras, rapporterar Stockholmdirekt.

Skolinspektionen vill nu återkalla mannens lärarlegitimation och har skickat ett yrkande till Lärarnas ansvarsnämnd (LAN).

Enligt Skolinspektionen är mannen inte lämplig att bedriva undervisning eftersom han "agerat på ett sätt som uppenbart strider mot skolans värdegrund" och anser att läraren visat brist på respekt för andra människors integritet och bristande omdöme i och med sitt agerande, enligt Stockholmdirekt.

Det är upp till LAN att besluta om legitimationen ska återkallas eller ej, något nämnden ännu inte tagit beslut om.

Rättad: I en tidigare version uppgavs ett felaktigt påstående om indragen lärarlegitimation.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons