Annons

Många döda och skadade i talibandåd i Kabul

Afghanistan • Publicerad 7 augusti 2019
En afghansk militärambulans på väg mot attentatsplatsen.
En afghansk militärambulans på väg mot attentatsplatsen.Foto: Rafiq Maqbool/AP/TT

Minst 14 personer har dödats och 145 skadats i ett bombdåd i Afghanistans huvudstad Kabul, enligt regeringen. Många av dem som dog och skadades när en bomb detonerade utanför en polisstation var civila, däribland kvinnor och barn.

Röken efter den kraftiga explosionen uppges ligga tjock över delar av staden.

Annons

Den extremistiska talibanrörelsen, som regelbundet genomför attentat i Kabul och på andra håll i Afghanistan, har tagit på sig dådet. Explosionen inträffade under morgonrusningen och krossade fönsterrutor långt från detonationsplatsen.

– Jag hörde en hög smäll och alla rutor i min butik gick sönder. Det var glassplitter överallt, säger Ahmad Saleh, som driver en affär omkring en kilometer från polisstationen.

Inrikesdepartementet beskriver bomben som en bilbomb, samtidigt som talibanerna och en källa inom de afghanska myndigheterna uppger till AFP att det rörde sig om en mycket större lastbilsbomb.

Fler än 1 500 civila dödades eller skadades i konflikten i Afghanistan enbart under juli månad, enligt FN.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons