Annons

Krävs på 200 000 kronor för dubbla barnbidrag

Samhälle • Publicerad 5 augusti 2019
En kvinna krävs på närmare 200|000 kronor sedan det uppdagats att hon fått barnbidrag både i Sverige och i Danmark under fem års tid. Arkivbild.
En kvinna krävs på närmare 200|000 kronor sedan det uppdagats att hon fått barnbidrag både i Sverige och i Danmark under fem års tid. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Under fem år fick kvinnan barnbidrag och flerbarnstillägg i Sverige – samtidigt som hon fick samma form av ersättning även i Danmark. Nu kräver Försäkringskassan att hon betalar tillbaka närmare 200 000 kronor, rapporterar .

Familjen var bosatt i Sverige, men båda föräldrarna arbetade i Danmark och därför är det i första hand Danmark som ska betala ut barnbidrag för barnen, skriver Försäkringskassan i sitt beslut.

Det var när familjen flyttade till Danmark våren 2018 som allt uppdagades. Kvinnan hävdar själv att hon inte visste att det hade betalats ut ersättning i Danmark och att det var först nu hennes man bekräftat detta.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons