Annons

Kristin Kaspersen: Känns som att mamma är här

Kristin Kaspersen gör succé i "Let's dance".
Redan som liten drömde hon om att dansa på riktigt, men på den tiden satte hon käppar i hjulet för sig själv.
Tv • Publicerad 2 maj 2019
Kristin Kaspersen dansar tillsammans med Calle Sterner i TV4:s "Let's dance".Foto: Jessica Gow/TT

Den här veckan är det swingdanser som gäller i "Let's dance" och Kristin Kaspersen beskriver repetitionerna som att småspringa hela tiden – den mest konditionskrävande veckan hittills.

Hon är en av tävlingens storfavoriter och tippas ta sig till finalen. Däremot är hon orolig för att tittarna ska ta hennes medverkan för given och glömma bort att rösta – och att succédanserna ska ta slut.

Annons

– Varje vecka är en ny vecka och det är ingenting som säger att jag kommer att vara bra på nästa dans, säger hon.

Tänker på Barbro

Kristin Kaspersen har ett tufft år bakom sig. Hennes mamma Barbro "Lill-Babs" Svensson gick bort i april 2018 och när hon tackade ja till "Let's dance" ville hon hitta tillbaka till livsglädjen.

– För mig känns det som att mamma är här när jag är här. Några av musikerna är hennes och jag känner igen mig sedan jag satt på dansgolvet och tittade på när hon repeterade med sina dansare. Det är väldigt speciellt för mig att vara här, säger hon.

TT: Har du förändrats på något sätt sedan programstarten?

– Inte förändrats, men jag har fått tillbaka glädjen och vill ha kul igen. Därför skulle det vara skönt om jag fick vara kvar så länge som möjligt, att vara i den här glädjen och värmen med alla människor. Vi gör det här tillsammans och kämpar tillsammans.

Som barn dansade Kristin Kaspersen på en dansskola i två år, och har tagit ett fåtal danslektioner i tonåren.

– När jag var tio år tittade jag på mammas dansare och min dröm var att bli som de, dans var det coolaste. Sedan hände en massa andra saker i tonåren och jag gav det inte en chans. Jag trodde väl att jag inte skulle bli en bra dansare så jag struntade i det, säger hon.

Trots hennes tidigare framgångar i tävlingen är siktet inte inställt på seger.

– Jag ser inte det här som en tävling. Jag tittar inte mot finalen utan på vad jag ska lära mig den här veckan. Men jag vill vara kvar för att lära mig varje dans, säger hon.

Sofia Sundström/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons