unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Kritik för förslag om könsuppdelade kanaler

Det statliga italienska tv-bolaget Rai har fått kritik för att ha separata tv-kanaler riktade mot män respektive kvinnor. Arkivbild.
Det statliga italienska tv-bolaget Rai har fått kritik för att ha separata tv-kanaler riktade mot män respektive kvinnor. Arkivbild.
Foto: Bertil Ericson / TT

Det italienska statliga tv-bolaget Rai har fått massiv kritik efter ett förslag om att starta separata tv-kanaler med könsspecifikt innehåll riktat mot män respektive kvinnor, skriver .

"Oförståeligt", anser Salvatore Margiotta, senator för mitten-vänsterpartiet Demokratiska partiet (Partito Democratico), och säger att det är galet att 2019 ha en offentlig kanal avsedd för en kvinnlig publik och en annan för en manlig publik när de samtidigt försöker övervinna könsdiskriminering.

Enligt The Guardians källa vid tv-bolaget handlar det mer om att försöka nå de olika målgrupperna män och kvinnor, snarare än könssegregation.

Men på italienska kvinnorättsorganisationen mot våld, DiRe, kallar man förslaget sexistiskt och groteskt, och säger att det kommer att förstärka de fördomar som ligger till grund för diskrimineringen mellan män och kvinnor.

Läs mer