1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kritik för förslag om könsuppdelade kanaler

Det statliga italienska tv-bolaget Rai har fått kritik för att ha separata tv-kanaler riktade mot män respektive kvinnor. Arkivbild.
Foto: Bertil Ericson / TT

Det italienska statliga tv-bolaget Rai har fått massiv kritik efter ett förslag om att starta separata tv-kanaler med könsspecifikt innehåll riktat mot män respektive kvinnor, skriver .

"Oförståeligt", anser Salvatore Margiotta, senator för mitten-vänsterpartiet Demokratiska partiet (Partito Democratico), och säger att det är galet att 2019 ha en offentlig kanal avsedd för en kvinnlig publik och en annan för en manlig publik när de samtidigt försöker övervinna könsdiskriminering.

Enligt The Guardians källa vid tv-bolaget handlar det mer om att försöka nå de olika målgrupperna män och kvinnor, snarare än könssegregation.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Men på italienska kvinnorättsorganisationen mot våld, DiRe, kallar man förslaget sexistiskt och groteskt, och säger att det kommer att förstärka de fördomar som ligger till grund för diskrimineringen mellan män och kvinnor.

Läs mer

Nyheter

I natt: Bil i krock med rådjur i Älmhult

Räddningstjänst och ambulans kallades till platsen.

Fotboll

Denis Velic hyllar sina Österspelare: ”De gör ett fantastiskt jobb”

Östers framgångsvåg fortsätter.

Superettan

Örnblom: Vi täcker upp för varandra

Öster är tätast i Superettan med bara ett insläppt mål på fem omgångar. – Försvarsarbetet är jättebra, säger mittbacken Filip Örnblom efter 2–0 hemma mot Örgryte.

Superettan

Öster tog ny trea efter övertygande spel

2–0 mot Örgryte betyder att Öster fortsatt är obesegrat efter fem spelade omgångar.

Olycka

Flera fordon i olycka på 25:an - tre till sjukhus

Enligt ett larm som inkom vid 17.45 ska tre personbilar vara inblandade i en trafikolycka på riksväg 25 i riktning mot Kalmar, Öster om Växjö.

Superettan

Live: Öster-Örgryte från 19.00

I kväll är det dags för femte omgången av Superettan för Östers del. Motståndare är Örgryte IS och spelplats är Visma Arena. Avspark är kl 19.00 och du kan följa direktrapporter från matchen här.