Annons

Kvinna anklagar prins i BBC-intervju

Den amerikanska kvinna som anklagar brittiska prins Andrew för att ha haft sex med henne när hon var sjutton år avfärdar prinsens försvar, i en BBC-intervju.
Storbritannien • Publicerad 3 december 2019
Prins Andrew lämnar sitt hem i Windsor i en bild från den 21 november.
Prins Andrew lämnar sitt hem i Windsor i en bild från den 21 november.Foto: Steve Parsons/AP/TT

Intervjun med kvinnan, som sändes i Storbritannien på måndagskvällen, gjordes före den famösa BBC-intervjun med prinsen om hans kopplingar till den sexbrottsmisstänkte nu avlidne miljardären Jeffrey Epstein.

Prinsen har bland annat ifrågasatt äktheten i ett foto där han håller armen om den då 17-åriga amerikanskan. Skitsnack, säger hon i intervjun.

Annons

– Han vet vad som hände, jag vet vad som hände. Och det är bara en av oss som säger sanningen, säger hon.

Hon hävdar att Epstein tog henne till London för att ha sex med hans vänner 2001, och där introducerades hon för prinsen. Han bad om en dans på en nattklubb, och ska enligt henne ha svettats så att det "i princip regnade överallt". Senare ska hon ha haft sex med prinsen, pressad av en medhjälpare till Epstein.

– Det här är inte någon smutsig sexhistoria. Det här är en berättelse om sexhandel, en berättelse om övergrepp och en berättelse om era kungligheter, säger hon till BBC.

I ett skriftligt uttalande förnekar Buckingham Palace att "The Duke of York (Andrew) har haft någon form av sexuella kontakter eller förhållande" med amerikanskan. Prinsen sade bland annat i sin BBC-intervju att han på grund av en medicinsk åkomma inte kunde svettas vid tillfället.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons