Annons

Kvinna i Texas blev mångmiljonär av misstag

USA • Publicerad 15 december 2019
En invånare i delstaten Texas "råkade" få motsvarande 370 miljoner kronor insatt på sitt bankkonto. Det hela visade sig emellertid inte vara en anonym gåva från jultomten – utan ett misstag från hennes bank. Arkivbild.
En invånare i delstaten Texas "råkade" få motsvarande 370 miljoner kronor insatt på sitt bankkonto. Det hela visade sig emellertid inte vara en anonym gåva från jultomten – utan ett misstag från hennes bank. Arkivbild.Foto: Keith Srakocic/AP

En bank i norra Texas gjorde en av sina kvinnliga kunder till mångmiljonär över en dag.

När Ruth Balloon, bosatt i Dallas, kontrollerade sitt bankkonto upptäckte hon en oväntad överföring – på motsvarande 370 miljoner kronor. Balloon säger enligt nyhetsbyrån AP att hon önskade att någon verkligen hade velat belöna henne med en tidig julklapp, men hon förstod snart att alltsammans var för bra för att vara sant. Efter ett samtal med banken LegacyBank stod det klart att det rörde sig om ett misstag.

Annons

Banken bad om ursäkt för missödet – och krävde tillbaka slantarna.

I ett uttalande hävdar LegacyBank att felet hade upptäckts med eller utan Ruth Balloons bistånd, och har också medgett att misstaget orsakats av den mänskliga faktorn snarare än ett elektroniskt missöde.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons