Landslagsduon fixade Linköpings seger

Full pott den senaste veckan för Linköping upp till täten av damallsvenskan igen.
Under söndagen besegrades tabelltvåan Göteborg med 1–0 hemma.
Segermålet kom till efter ett drömsamarbete mellan landslagsstjärnorna Stina Blackstenius och Mimmi Larsson.
Fotboll • Publicerad 4 augusti 2019
Linköpings Stina Blackstenius. Arkivbild.
Linköpings Stina Blackstenius. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Två poäng skilde mellan tvåan Göteborg och fyran Linköping inför toppmötet – där gästerna tvingades ställa upp utan landslagsstjärnan Elin Rubensson, som drabbats av kristallsjuka.

Efter två raka mållösa matcher i omstarten öste östgötskorna in fyra fullträffar i bortamötet mot Limhamn Bunkeflo i onsdags.

Under första halvleken mot Göteborg var det som i senaste hemmamötet mot Piteå (0–0).

Dålig skärpa

Linköping ägde bollen mest och skapade flest chanser – men skärpan i den sista passningen eller skottet saknades.

Både Lina Hurtig, Stina Blackstenius och framför allt kämpastarka Mimmi Larsson oroade – utan att få till avslutet.

Även Göteborg hade ett par vassa lägen – där målvakten Emma Holmgren räddade skott från nära håll i straffområdet från både Rebecka Blomqvist och Pauline Hammarlund.

Precis efter paus nickade dessutom mittbacken Beata Kollmats i stolpen efter en hörna.

Läckert värre

Men LFC fortsatte att dominera på planen – och till slut kom utdelningen.

I 70:e minuten slog Mimmi Larsson en strålande djupledspassningen rakt igenom gästernas försvar – som gav Stina Blackstenius helt fritt.

VM-hjälten placerade enkelt bollen förbi Jennifer Falk i Göteborgs mål och intill den vänstra stolpen. Ett mål som höll väldigt hög klass och drog stora applåder av de 1 254 åskådarna.

Bara några minuter senare var Blackstenius nära att styra in en ny läcker passning av Larsson – då parerade Falk.

Efteråt försökte Göteborg lyfta upp sitt spel. Men man lyckades inte skapa några större farligheter.

Tack vare vinsten tar sig Linköping upp på 21 poäng – samma som serieledande Rosengård, som har en match mindre spelad.