Annons

Lärare i Florida får ha vapen i klassrummen

USA • Publicerad 1 maj 2019
Republikanen Ron DeSantis är guvernör i Florida. Arkivbild.
Republikanen Ron DeSantis är guvernör i Florida. Arkivbild.Foto: Wilfredo Lee/AP/TT

Lärare i Florida, USA, får snart rätt att vara beväpnade i klassrummen. Med röstsiffrorna 65–47 har representanthuset i den republikanskt dominerade delstaten röstat ja till lagförslaget efter Demokraternas försök att fördröja det.

Den republikanske guvernören Ron DeSantis väntas inom kort underteckna och därigenom omvandla förslaget till lag. Den innebär att skolområden som vill vara med i ett system med frivilliga skolvakter får rätt att beväpna de lärare som genomgått en 144 timmar lång kurs.

Annons

I februari i fjol gick en tidigare elev in på en gymnasieskola i Parkland i Florida med ett halvautomatiskt vapen. Han dödade 17 personer och skadade 17 andra.

Efter skjutningen har president Donald Trump och vapenlobbyn NRA argumenterat för att beväpnade lärare kan vara det bästa sättet att avstyra liknande händelser.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons