Annons

Hoppet ute för saknad fiskare i Vättern

Olyckor • Publicerad 10 december 2019
Sjöfartsverkets räddningshelikopter Lifeguard 007 deltog i sökandet efter en saknad man på Vättern. Arkivbild.
Sjöfartsverkets räddningshelikopter Lifeguard 007 deltog i sökandet efter en saknad man på Vättern. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sökinsatsen efter den man som saknats i Vättern sedan 14-tiden på tisdagen avbröts på kvällen. Då hade det aktuella området avsökts noga.

– Vi avbröt klockan 20.15 utan att ha hittat personen. Den livräddande insatsen är avslutad då det troligen inte längre är möjligt att hitta någon vid liv med tanke på temperaturen. Vi har däremot hittat en del föremål som vi tror kommer från båten, säger Fredrik Persson vid Sjö- och flygräddningscentralen till TT.

Annons

Mannen var ute och fiskade i en mindre snipa när båten började ta in vatten. Han kontaktade då en släkting som slog larm.

En stor sökinsats med flera båtar och en helikopter sattes i gång. Räddningstjänsten, Sjöräddningssällskapet och Kustbevakningen deltog i sökandet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons