Johanna Larsson utslagen i Swedish Open

Johanna Larsson är sista svenska ut ur Swedish Open i singel.
30-åringen föll mot serbiskan Aleksandra Krunic i kvartsfinalen efter en jämn tresetare.
Tennis • Publicerad 11 juli 2019
Johanna Larsson är ute ur Swedish Open.
Johanna Larsson är ute ur Swedish Open.Foto: Jonas Lindstedt/TT

Johanna Larsson är utslagen ur Swedish Open.

Som sista svenska på tennisgruset i Båstad blev det förlust i kvartsfinalen mot 113-rankade Aleksandra Krunic i en jämn tresetare.

Larsson, som vann turneringen 2015, föll i första set med 4–6 men såg ut att kunna fullborda en imponerande vändning när hon tog hem det andra i tiebreak.

– Jag kom efter lite i början och fick jobba mig tillbaka. Sedan spelar jag till mig en bra position i slutet. Det är ett läge man inte får ge ifrån sig, säger Larsson.

Matchen var vidöppen fram till 4–4 i skiljesetet – men i slutändan var det Krunic som visade sig vara starkast när det hela skulle avgöras.

– Det var en klassisk match där det står och faller på små marginaler, konstaterar Larsson.

Krunic bröt Larssons serve och höll sin egen, vilket innebar att serbiskan är vidare med siffrorna 6–4, 6–7, 6–4.

Trots uttåget får veckan i Båstad ses som en framgång för Johanna Larsson som för första gången för året lyckades vinna två raka matcher i en WTA-turnering.

– Jag tycker att jag har spelat bra i Båstad. Det finns bitar jag plockar med mig. Framförallt från de två första matcherna, säger hon.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.