Lindelöf målskytt när United kryssade

Victor Nilsson Lindelöf slog till med sitt andra mål i Premier League.
Men Manchester United fortsätter att gå trögt och fick bara 2–2 hemma mot Aston Villa.
Fotboll • Publicerad 1 december 2019
Victor Nilsson Lindelöf nickade in sitt andra mål i Manchester United-tröjan hemma mot Aston Villa.Foto: Martin Rickett/AP/TT

Arsenals nye, tillfällige, manager Fredrik Ljungberg var inte ende svensk att hamna i Premier Leagues rampljus på söndagen.

Senare på eftermiddagen, efter att Arsenal spelat 2–2 borta mot Norwich, var det Manchester Uniteds tur att få till samma resultat mot ett lag i de nedre regionerna av tabellen – och det efter att Victor Nilsson Lindelöf skrivit in sig i målprotokollet.

Mål på nick

Den svenske landslagsstjärnan höll sig framme i den 64:e minuten och nickade in 2–1 för Manchester United – hans andra mål sedan han kom till klubben. Dessvärre för hemmalaget skulle målet på Old Trafford ändå inte räcka till seger.

Kort efter svenskens fullträff med pannan kvitterade nämligen Aston Villa genom den engelske landslagsmannen Tyrone Mings, som fastställde slutresultatet till 2–2.

Dessförinnan hade Aston Villa tagit ledningen i den första halvleken via ett drömmål av Jack Grealish. Detta när 24-åringen från vänster utanför straffområdet tryckte bollen upp i krysset bakom en överraskad David de Gea. Strax före halvtid låg Marcus Rashford bakom 1–1 för United, det var bortalagets målvakt Tom Heaton som noterades för ett självmål.

Leicester vände

Samtidigt fortsätter Leicester att rada upp segrar i toppskiktet av tabellen.

Hemma mot Everton vände mästarlaget från säsongen 2015–2016 underläge till vinst med 2–1. Matchen fick ett avgörande först i den 94:e minuten när inbytte Kelechi Iheanacho tryckte bollen i nät efter en tajt offside-situation. Målet VAR-granskades – och godkändes till stor glädje för publiken på King Power Stadium.

Leicester befäster därmed sin andraplats, tre poäng före Manchester City, och är åtta poäng efter serieledande Liverpool.