Annons

Ljungberg hyllas: "Briljant – tror på honom"

Fredrik Ljungberg fick nöja sig med kryss i debuten som huvudtränare för Arsenal.
Nu hyllas svensken.
Fotboll • Publicerad 2 december 2019
Fredrik Ljungberg fick nöja sig med kryss i debuten som huvudansvarig för Arsenal mot Norwich i söndags.
Fredrik Ljungberg fick nöja sig med kryss i debuten som huvudansvarig för Arsenal mot Norwich i söndags.Foto: Adam Davy/AP/TT

20-årige Willock spelade från start i kryssmatchen borta mot bottenlaget Norwich, 2–2, och vet vad Arsenal måste förbättra för att klättra i tabellen.

– Vi vet att vi måste bli bättre kollektivt, oavsett tränare. "Freddie är en briljant tränare. Vi tror på honom och vi jobbar hårt för att försöka bli bättre, säger Willock.

Annons

Han berättar om Ljungbergs peppande ord inför matchen:

– Han sade att det viktigaste var att spela med glädje, att få tillbaka stoltheten i klubbmärket och att jobba för att vinna. Varje dag på träning försöker vi få tillbaka vår konkurrenskraftighet. Jag känner att turen kommer att vända snart, och att vi kan trycka på därifrån. Det kommer, förhoppningsvis.

Även utifrån får Ljungberg uppbackning.

Förre Arsenal-spelaren Martin Keown, numera expert i BCC, menar att han såg nya nyanser i Arsenals spel under sin gamla lagkamrats ledning.

”När 'Gunners' hade bollen tyckte jag mig faktiskt se en förbättring från vad vi såg under Unai Emery de senaste veckorna. De kontrollerade bollinnehavet och passade runt bollen snabbt”, skriver Keown i sin kolumn i BBC.

Ljungberg tog över som tillfällig huvudtränare efter att Emery fick sparken i förra veckan.

Arsenal ligger åtta i Premier League-fotbollen, 21 poäng efter serieledande Liverpool.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons