Annons

Lugnt efter jättedemonstration i Hongkong

Hongkong • Publicerad 9 december 2019
Polis vaktar en busshållsplats i Hongkong under måndagsmorgonen.
Polis vaktar en busshållsplats i Hongkong under måndagsmorgonen.Foto: 

Söndagens stora demonstrationer i Hongkong, som uppmärksammade att protesterna nu pågått i sex månader, förlöpte till största delen utan större tumult.

Sent på kvällen kastade några demonstranter bensinbomber mot ett domstolshus och sprayade graffiti på några myndighetsbyggnader, men i övrigt rapporterades inga sammandrabbningar mellan polis och demonstranter.

Annons

Organisationen Civil Human Rights Front uppger att omkring 800 000 personer deltog i demonstrationen, medan polisen påstår att antalet var betydligt lägre, 180 000.

Protestledare hade uppmanat hongkongborna att under måndagen åter bege sig ut på gatorna för nya protester, men varken myndigheter eller lokala medier rapporterar om några betydande störningar i morgontrafiken. Enligt South China Morning Post stoppades trafiken vid en tunnelbanestation tillfälligt efter att en soptunna kastats ner på spåren.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons