Annons

Man åtalas för sexuellt ofredande av tre barn

Brott • Publicerad 5 december 2019
En man i 50-årsåldern åtalas för tre fall av sexuellt ofredande av tre flickor i 10-årsåldern. Arkivbild.
En man i 50-årsåldern åtalas för tre fall av sexuellt ofredande av tre flickor i 10-årsåldern. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En man i 50-årsåldern åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för tre fall av sexuellt ofredande. Mannen anklagas för att i maj ha antastat tre flickor i 10-årsåldern i en matvaruaffär, då han bland annat ska ha pussat dem på munnen, kramat dem och på olika försökt ta på dem.

Genom sitt agerande har mannen kränkt flickornas sexuella integritet, skriver åklagaren i stämningsansökan där han konstaterar att mannen borde ha förstått att alla tre flickorna var under 15 år.

Till rättegången kallas ett vittne som redan på plats konfronterade mannen. Dessutom finns händelserna dokumenterade på övervakningsfilmer från affären. I förhör förnekar mannen brott.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons