Annons

Man dödad av sin egen pistolfälla

USA • Publicerad 1 december 2019
Amerikaner har en grundlagsskyddad rätt att ha vapen hemma. Arkivbild från en konferens med vapenlobbyorganisationen NRA.
Amerikaner har en grundlagsskyddad rätt att ha vapen hemma. Arkivbild från en konferens med vapenlobbyorganisationen NRA.Foto: Curtis Compton/Atlanta Journal-Constitution via AP/TT

En man i den amerikanska delstaten Maine har skjutits till döds i en försåtlig fälla han gillrat i sitt eget hem, rapporterar lokala medier.

Den 65-årige mannen ringde själv och larmade om att han blivit skottskadad i torsdags kväll. När polisen kom fram till hans bostad i orten Van Buren fann de att skadorna orsakats av ett handeldvapen som mannen riggat så att det skulle skjuta automatiskt när någon försöker öppna ytterdörren, meddelar polisen i Van Buren.

Annons

Man fann sedan ytterligare misstänkta fällor i bostaden, som föranledde att en bombstyrka kallades till platsen.

Mannen avled senare av sina skador på sjukhus.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons