Annons

Man kastade sten på passerande bilar

Brott • Publicerad 14 augusti 2019
Den stenkastande mannen kunde gripas av polis vid en väg utanför Kristianstad. Arkivbild.
Den stenkastande mannen kunde gripas av polis vid en väg utanför Kristianstad. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 25-årsåldern har gripits för att ha kastat sten på uppemot tolv förbipasserande bilar vid Torsebro utanför Kristianstad. Flera av bilarna var inte körbara efter stenkastningen och har fått bärgas från platsen, uppger polisen.

Tre personer fick också skador i samband med stenkastningen, varav en fördes till sjukhus för fortsatt vård. Stenkastaren är gripen, misstänkt för misshandel och försök till grov misshandel.

Annons

– De här bilarna har färdats i hög fart och därav rubriceringen i de här fallen. Men lyckligtvis var det endast tre personer som fick skador, säger polisens presstalesperson Katarina Rusin.

Mannen attackerade först en förbipasserande cyklist, som blev sparkad och sedan utsatt för stenkastning, enligt .

– Det var fruktansvärt. Mannen bara pangade och pangade på hela tiden. Patrullen som kom sa att han var påverkad av något, säger ett vittne till tidningen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons