Annons

Många dödade i nordvästra Syrien

Syrien • Publicerad 13 augusti 2019
Tunga strider pågår mellan rebeller och regeringstrogna styrkor i nordvästra Syrien.
Tunga strider pågår mellan rebeller och regeringstrogna styrkor i nordvästra Syrien.Foto: 

Minst 59 stridande har dödats i drabbningar mellan rebeller och regeringstrogna styrkor i nordvästra Syrien, rapporterar det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien. Dessutom dödades tre civila när regimens stridsflygplan attackerade staden Khan Sheikhoun i Idlibprovinsen.

Av de 59 dödade, i Idlib och provinsen Latakia, var 30 jihadister och andra rebeller och 29 var regimtrogna stridande. De båda sidorna har i flera dagar varit indragna i mycket tunga strider under regeringsstyrkornas pågående offensiv.

Stora delar av nordvästra Syrien domineras av jihadistalliansen Hayat Tahrir al-Sham (HTS), som har sina rötter i terrororganisationen al-Qaidas syriska gren. Men under söndagen intog regeringsstyrkor staden al-Habeet i södra Idlib i den första större terrängvinsten sedan striderna intensifierades för över tre månader sedan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons