Annons

Manus till sista "GoT"-avsnittet ute på nätet

Nöje • Publicerad 1 augusti 2019
Sophie Turner är en av skådespelarna från HBO-serien "Game of Thrones" som nominerats till en Emmy i år. Pressbild.
Sophie Turner är en av skådespelarna från HBO-serien "Game of Thrones" som nominerats till en Emmy i år. Pressbild.Foto: HBO via AP/TT

Manuset till "The iron throne", det sista avsnittet av den populära – men också hårt kritiserade – tv-serien "Game of Thrones" går nu att läsa i sin helhet på Emmygalans .

Orsaken till att det ligger ute för läsning är för att seriens skapare och manusförfattare DB Weiss och David Benioff är nominerade till en Emmy för bästa manus i en dramaserie, specifikt för det avsnittet.

Annons

Serieskaparna kritiserades hårt för sin insats i den sista säsongen, i synnerhet har säsongsavslutningen väckt ilska bland fansen. En namninsamling, som nu har uppnått 1,7 miljoner underskrifter, startades där man kräver av HBO att hela den åttonde säsongen skrivs om.

Nu gör vissa sig lustiga på sociala medier över detaljer i manuset som är på 44 sidor. Bland annat skojas det om Sansas och Jons geografikunskaper.

I år är "Game of thrones" nominerad till 32 priser på Emmygalan, vilket är rekord för en dramaserie. Totalt har serien kammat hem 47 Emmys genom åren.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons