1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

May lovar "nytt, djärvt" brexitförsök

Premiärminister Theresa May utlovar ett "nytt, djärvt erbjudande" i det brexitavtal som läggs fram i början av juni.
Men Labourledaren Jeremy Corbyn låter sig inte entusiasmeras.
Theresa May. Arkivbild.
Foto: Toby Melville/AP/TT

Theresa May ska göra ett sista försök att få sitt brexitavtal godkänt av parlamentet innan hon avgår som Storbritanniens premiärminister. Och hon uppmanar parlamentets ledamöter att se på det hon lägger fram med nya ögon.

I en kolumn i tidningen The Sunday Times utlovar May ett "nytt, djärvt erbjudande" med ett "förbättrat paket av åtgärder som jag tror kan vinna nytt stöd". Det framgår inte vad dessa förändringar kan vara, eller när en omröstning kan komma att äga rum.

Läckta dokument som tagit del av pekar dock på motsatsen. Enligt tidningen är Mays sista ansträngning att få till ett utträde bara en omformulering av tidigare förslag.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Corbyn skeptisk

Även Labourpartiets Jeremy Corbyn ställer sig skeptisk till premiärministerns löften.

– Vi har inte fått se det nya avtalet än men inget som jag har hört får mig att tro att det skiljer sig fundamentalt från tidigare avtal, så tills vidare så stödjer vi det inte, säger Corbyn i en tv-intervju i BBC-programmet "The Andrew Marr Show".

Kompromissamtalen mellan Theresa May och oppositionsledaren Jeremy Corbyn brakade samman i fredags efter sex veckors fruktlösa överläggningar.

I BBC-programmet medverkade också Storbritanniens biståndsminister Rory Stewart. Enligt honom kom May och Corbyn bra överens i frågor om arbetstagares rättigheter, miljön och framtida handelsrelationer. I stället var det Corbyns krav på en ny möjlig folkomröstning om brexit som hindrade partiledarna från att komma överens, enligt Stewart.

– Det är att ta det för långt, säger han.

Brexitpartiet i täten

Det avtal som Theresa May förhandlade fram med EU har röstats ned av parlamentet tre gånger, den första gången med den största marginalen i parlamentets historia.

Stödet för Konservativa partiet och Labour sjunker snabbt inför det stundande EU-valet, enligt opinionsundersökningarna. I stället ser en stor del av väljarna ut att vända sig till den tidigare Ukip-ledaren Nigel Farages nya parti Brexitpartiet eller till Liberaldemokraterna, som vill att Storbritannien stannar i EU.

Läs mer

Sjukvård

Hyrpersonal hoppar av – BB stänger två salar

Verksamhetschefen: ”Vi har klarat av situationen”.

Dricksvatten

Kommunen tar bort uppmaning att koka dricksvattnet

”Kontroller visar att dricksvattnet är fullt tjänligt och därmed inte längre behöver kokas. I och med det kan vattnet användas som vanligt igen.”

Djur och natur

Högsäsong på katthotellet

Under semestern är det många som letar kattvakt. På Tingsryds katthotell finns alla bekvämligheter för den pälsbeklädda i familjen.

Ledare

Politiskt ofog på SVT

Johansson ville inte debattera något. Han var tvärtom där på villkor att få slippa.

Älmhult

Bilen kedjades fast

När bilägaren kom ut ut för att hämta sitt fordon så var framhjulet fastkedjat.

Ledare

Tig ej mer om Flam

Facebook behöver inte lämna någon förklaring till Flam utan kan kasta fram några standardiserade fraser om lämplighet.