Annons

Melander i svensk-danskt drama om moderskap

Tv • Publicerad 4 december 2019
Eva Melander medverkar i SVT:s och DR:s nya dramasatsning. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

SVT och det danska public service-bolaget DR kommer att producera ett nytt kriminaldrama ihop. "Snöänglar" heter den kommande satsningen och för regi står Anna Zackrisson, som tidigare har arbetat med "Vår tid är nu".

I rollerna syns bland andra Eva Melander, Josefin Asplund och Ardalan Esmaili.

Annons

"Att få skapa den här världen med just de här skådespelarna som alla var och en bidrar så generöst in i en tydligt karaktärsdriven historia, känns fantastiskt", säger Anna Zackrisson i ett pressmeddelande.

Serien utspelar sig i en sliten Stockholmsförort och handlar om en erfaren polis som tar itu med ett fall där en fem veckor gammal bebis försvinner, natten före julafton.

"Jag vill utforska desperationen, kärleken, hoppet och rädslan som kan drabba dig när du blir mor, och jag vill göra det genom vanliga, sårbara karaktärer med fel och brister som vi alla kan känna igen oss i", säger seriens skapare Mette Heeno i ett pressmeddelande.

Serien kommer att spelas in i Stockholm under våren, och beräknas ha premiär våren 2021.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons