Det kan det finnas anledning att tro efter dagens resultat i den italienska högstaligan.
Inter passerar Juventus i tabelltoppen efter vinst hemma mot Spal.
Fotboll • Publicerad 1 december 2019
Interspelarna jublar efter serieledningen.
Interspelarna jublar efter serieledningen.Foto: Matteo Bazzi/ANSA via AP/TT

Juventus, som vunnit Scudetton åtta år i följd, fick bara 2–2 hemma mot Sassuolo på Allianz Stadium. Detta efter att Cristiano Ronaldo klivit fram som poängräddare när han kvitterade och fastställde slutresultatet i den andra halvleken.

Poängtappet skulle visa sig bli kostsamt, för senare på eftermiddagen gjorde Inter jobbet hemma mot Spal och vann med 2–1 efter två mål av argentinaren Lautaro Martínez. Inter tog därmed sin femte raka seger och går upp som nya serieledare efter 14 omgångar, en poäng före Juventus.

Förlust för svenskduon

Seger, och en desto mer efterlängtad sådan, blev det även för Milan som hade gått igenom hela november månad utan att vinna. Borta mot svensklaget Parma blev det vinst med 1–0.

Det regniga mötet på Stadio Ennio Tardini såg länge ut att sluta mållöst, men i den 88:e minuten bröt fransmannen Theo Hernandez dödläget – om än med lite hjälp från hemmalagets försvar.

Milans mittfältare Giacomo Bonaventura tvingade med ett långskott Parmas målvakt Luigi Sepe att släppa en retur rakt ut i straffområdet – och den efterföljande rensningen blev allt annat än lyckad. Matteo Darmian dundrade bollen rakt på lagkamraten Bruno Alves, vilket bäddade för Hernandez som snyggt smekte in matchens enda mål i det bortre hörnet.

Svanberg inbytt

Segern var den första för Milan sedan den 31 oktober och gör att storklubben klättrar upp på elfte plats i Serie A.

Den svenska landslagsduon, Dejan Kulusevski och Riccardo Gagliolo, spelade hela matchen för Parma som ligger på åttonde plats.

En annan svensk landslagsman som var i farten, och däremot fick vinna, var Mattias Svanberg. Vid ställningen 1–1 byttes mittfältaren in i den andra halvleken för Bologna som till slut tog en meriterande 2–1-vinst borta mot Napoli.