Annons

Miljonböter för åsikt om Davidson-show

Nöje • Publicerad 1 december 2019
Pete Davidson. Arkivbild.
Pete Davidson. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/Invision/AP/TT

"Saturday night live"-komikern Pete Davidson ställer höga tystnadskrav på sina fans.

Personer som gått för att titta på Davidsons ståupp-shower i USA på sistone har blivit ombedda att skriva på ett kontrakt före föreställningen, skriver Variety.

Annons

Kontraktet innebär att den som skriver under förbinder sig till att inte kommentera eller på annat sätt utrycka sin åsikt om showen överhuvudtaget, sociala medier inkluderat.

"Jag förstår att komiker vill skydda sitt material, men att inte tillåtas utrycka en åsikt, om jag gillade den eller inte, är stötande på ett orwellskt sätt", säger besökaren Stacy Young, som också publicerade en bild av kontraktet på Facebook, till Variety.

På kontraktet framgår att den som bryter mot överenskommelsen riskerar böter på en miljon dollar, motsvarande cirka 9,5 miljoner kronor.

Pete Davidson har tidigare sagt att han besvärats av nätmobbning, speciellt efter uppbrottet med popstjärnan Ariana Grande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons