Annons

Milliondollarrhyme vann Silverdivisionen i Rättvik

Fredrik Larsson har länge längtat efter en topphäst sedan Giant Superman avslutade karriären för åtta år sedan. Nu har Solvallatränaren fått fram en ny stjärna – Milliondollarrhyme. Femåringen vann Silverdivisionen i Rättvik efter en makalös spurt.
Trav • Publicerad 3 augusti 2019
Trav. Arkivbild
Trav. ArkivbildFoto: Christine Olsson/TT

Milliondollarrhyme placerades som tredje häst i andraspår. Ingen dålig position men när största hotet Bucks And Burn fick bestämma första varvet efter långsamma 1.15,5 såg det omöjligt ut för favoriten.

Men mitt i sista kurvan flyttade Larsson ut sin häst i fjärdespår. Accelerationen var våldsam.

Annons

Milliondollarrhyme flög fram över upploppet och nådde fram till knapp men ändå en rätt säker seger.

– Jag vet att han är snabb men trodde att det skulle vara omöjligt att nå Bucks To Burn som hade fått bestämma tempot i spets. Men det gick och jag är förstås väldigt glad.

Andra årssegern

Det här var blott andra årssegern för Milliondollarrhyme. Men han har matchats mot dom bästa och var bland annat med i Elitloppet. Efter en fjärde plats i försöket nådde han en hedrande femteplats i finalen.

– Milliondollarrhyme är en topphäst, det har han ju visat hela året. Eller, det började lossna för honom ordentligt förra hösten när han vann ett par lopp efter grymma avslutningar. Jag har valt att möta dom bästa i världen, ibland annat i Elitloppet, för att utveckla hästen och det har han verkligen gjort honom gott. Nu känns han perfekt och jag ser verkligen fram emot Jubileumspokalen om en dryg vecka, sade Fredrik Larsson.

Jubileumspokalen på Solvalla om elva dagar är för femåriga hästar och kan bli ett av årets bästa race.

Tufft motstånd

Milliondollarrhyme kommer bland annat att få möta topphästar som Who’s Who, Perfect Spirit, finländske Hachiko de Veluwe och norske Gretzky BR.

– Jag har en bra häst och vi har haft Jubileumspokalen i sikte hela året. Han kommer att vara ännu lite bättre på Solvalla än han var i dag, sade Larsson med ett brett leende.

Bucks To Burn kördes av Carl Johan Jepson som fick känna på vinnarens vassa spurt.

– I sista kurvan vände jag mig om men såg aldrig till Milliondollarrhyme, sade Jepson.

Värmlänningen fick dock revansch lite senare när han styrde Sorbet till seger i Ego Boys Minne. Ego Boy är en av Sveriges mest kända hästar sedan han bland annat vunnit Elitloppet 1973. Den segern blev något av starten på utvecklingen av svensk travsport.

Annons

Sorbet ledde större delen av loppet och vann väldigt lätt.

– Hästen var lugn i dag och min plan var att hålla ute Dante Boko från början och sedan köra till spets. Det lyckades och hästen kändes jättefin, det fanns gott om krafter kvar, sade Jepson.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons