Annons

Minst 14 döda i attack i Myanmar

Minst 14 personer har dödats i stridigheter mellan militären och rebellgrupper i Myanmar.
En av fem attacker riktades mot en militärakademi och tros ha kommit som svar på stora drogtillslag i juli.
Myanmar • Publicerad 15 augusti 2019
Foto: 

Beväpnade rebellgrupper har i flera årtionden stridit mot militären, och även sinsemellan, om land och tillgångar i landets östra delar. Enligt experter är området i dag världens största producent av metamfetamin, en verksamhet som till stor del finansierar konflikterna.

Torsdagens angrepp inträffade i turiststaden Pyin Oo Lwin nära Mandalay. Rebellerna avfyrade raketer mot militärakademin i en av attackerna, uppger militären.

Annons

Enligt vittnesuppgifter har sju soldater och fyra poliser dödats vid en polispostering, samtidigt som en militär talesperson meddelar att ytterligare tre har dödats och att striderna fortsätter. Bilder i lokala medier visar utbrända bilar och förstörda byggnader.

Den etniska rebellgruppen TNLA har tagit på sig attackerna.

– Militären genomförde offensiver i vårt område så vi slåss för att försvara oss, säger Mai Aik Kyaw, talesperson för TNLA.

Talespersonen uppger att attackerna har samordnats med den väpnade gruppen MNDAA och gerillagruppen Arakanesiska armén (AA).

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons