Annons

Misstänkta mördarna i Kanada begick självmord

Kanada • Publicerad 13 augusti 2019
Polisen söker igenom ett hus i Manitoba i slutet av juli, i jakt på de två misstänkta mördare som senare hittades döda. Arkivbild.
Polisen söker igenom ett hus i Manitoba i slutet av juli, i jakt på de två misstänkta mördare som senare hittades döda. Arkivbild.Foto: RCMP/handout/AP/TT

De bägge tonåringar som misstänks ha dödat tre personer i Kanada begick självmord, bekräftar polisen nu efter att obduktioner genomförts.

"De två tycks ha begått självmord genom att skjuta sig själva", skriver landets federala polis i ett uttalande.

Annons

Tonåringarnas hittades döda i en glesbefolkad del av provinsen Manitoba, i centrala Kanada, den 7 augusti.

Då hade en omfattande polisjakt, med understöd av bland andra dykare och flygvapnet, pågått i runt två veckor för att hitta de två unga männen, 18 respektive 19 år gamla.

De tros ha skjutit ihjäl två unga turister från USA respektive Australien vid en motorväg i British Columbia den 15 juli. Fyra dagar senare hittades kvarlevorna av en 64-årig man från Vancouver vid samma motorväg, runt två kilometer från en bränd husbil som senare visade sig tillhöra de två tonåringarna.

Rättad: Korrigerad uppgift om härkomsten för två av tonåringarnas offer. Rätt är USA och Australien.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons