Annons

Skarpt föremål lämnades in till Gävlepolisen

Brott • Publicerad 14 augusti 2019
Polishuset fick spärras av efter att föremålet lämnats in. Arkivbild.
Polishuset fick spärras av efter att föremålet lämnats in. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Föremålet som lämnades in på polishuset i Gävle var farligt och avsett för att skada, uppger polisen enligt lokala medier.

Bombgruppen tillkallades och konstaterade att föremålet var skarpt.

Annons

– Om det hade hanterats på ett felaktigt sätt så kunde det ha orsakat skador, säger Mikael Hedström, polisens presstalesperson, till .

En person ska ha tagit in föremålet på polisstationen eftersom det "såg konstigt ut". Personal på plats uppfattade det som farligt och därmed spärrades receptionen och byggnadens framsida av.

Händelsen utreds som försök till allmänfarlig ödeläggelse. Men Mikael Hedström säger till P4 Gävleborg att man inte ser på detta som ett hot mot polisen.

Verksamheten i polishusets övriga delar, inklusive häktet, kunde fortsätta som vanligt under tiden. Däremot var passexpeditionen stängd. När föremålet hade omhändertagits hävdes samtliga avspärrningar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons