Annons

Många civila dödade i bakhåll i Mali

Beväpnade män har dödat 18 civila i två bakhåll i centrala Mali, uppger myndighetskällor.
Mali • Publicerad 3 maj 2019
Beväpnade män har dödat 18 civila i två bakhåll i centrala Mali.
Beväpnade män har dödat 18 civila i två bakhåll i centrala Mali.Foto: TT

Det första bakhållet inträffade sedan ett transportfordon från den maliska armén utsattes för ett sprängattentat som dödade en soldat nära byn Tigula i Mondoro-området på onsdagen.

– När de hört explosionen gav sig bybor iväg mot platsen. . . när terrorister ingrep och avrättade dem, säger en källa.

Annons

När de första tolv inte återvände gav sig sex andra civila ut för att leta efter dem på torsdagen men också dessa sex dödades av samma attentatsmän, enligt flera andra källor.

Kropparna av de första tolv kropparna ska också ha försåtminerats, men det är oklart om de andra sex dödades av detta.

Trots ett fredsavtal som ingicks 2015 är Mali fortfarande svårt plågat av våldsamheter som både jihadistiskt motiverade grupper och kriminella gäng ligger bakom. Men också etniskt motiverat våld förekommer.

FN har soldater, varav en del svenska, i den så kallade Minusmastyrkan i Mali som försöker hjälpa regeringen i huvudstaden Bamako att upprätthålla ordning och säkerhet i ett land som är nästan tre gånger så stort som Sverige.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons