Annons

NHL-stjärnan om bojkotten: "De har mitt stöd"

Spelarna i Damkronorna har under uppmärksammade former tackat nej till det svenska landslaget. Anledningen är bland annat Ishockeyförbundets bristande stöd till damverksamheten.
Ett beslut som NHL-proffsen Mattias Ekholm och Filip Forsberg stödjer.
Ishockey • Publicerad 18 augusti 2019
Mattias Ekholm: "Starkt att de vågar säga ifrån. Det bidrar till att vi kan bli bättre som hockeyvärld." Arkivbild.
Mattias Ekholm: "Starkt att de vågar säga ifrån. Det bidrar till att vi kan bli bättre som hockeyvärld." Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

– Jag är visserligen dåligt insatt i frågan, men tror man på någonting och har man en känsla för det, ska man alltid följa det till hundra procent. Därför har de mitt stöd för att de gör detta, säger Nashvilleproffset Mattias Ekholm till TT.

Det var tidigare i veckan som spelarna i Damkronorna valde att bojkotta landslagets förberedelseläger på Bosön och femnationsturneringen i Finland 20–25 augusti.

Annons

Anledningarna är flera och handlar dels om bristande ekonomiska förutsättningar där spelarna går minus för att spela med landslaget. Men det handlar också om reseförutsättningar som inte är optimala och en känsla av att ishockeyförbundet inte tar landslaget på allvar.

En aktion som har skapat uppmärksamhet inom svensk ishockey där flera profiler, som före detta landslagsspelaren Maria Rooth, har uttalat sitt stöd.

Det gör även Mattias Ekholms lagkamrat i Nashville, Filip Forsberg. 25-åringen menar att han är dåligt insatt i detaljerna kring bojkotten ställer sig ändå bakom spelarna i Damkronorna.

– Självklart ska de stå upp för vad de tycker. Om de känner att de inte blir rättvist behandlade så gör de rätt i detta, säger han.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons