Annons

Nielsen: Det kan bli så att jag börjar gråta

Sanna Nielsen har länge hoppats på att få se idolen Sissel Kyrkjebø som allsångsgäst. När önskan nu slår in känner hon sig "starstruck".
Men om framtiden i "Allsång på Skansen" är programledaren hemlighetsfull.
Tv • Publicerad 12 augusti 2019
Sanna Nielsen kan snart summera sin fjärde säsong som programledare för "Allsång på Skansen". Arkivbild.
Sanna Nielsen kan snart summera sin fjärde säsong som programledare för "Allsång på Skansen". Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Sommarens sista "Allsång på Skansen" närmar sig och Sanna Nielsen kan snart summera sin fjärde säsong som programledare.

– Man får nypa sig i armen varje vecka. Det är något speciellt med den här traditionen och det går rakt in i hjärtat på mig vilket engagemang som både publiken på plats och alla våra tittare har, säger Sanna Nielsen.

Annons

Artisterna som ska knyta ihop årets allsångssäck är popduon Norlie & KKV, den norska sångerskan Sissel Kyrkjebø, danska världssuccén Lukas Graham och duon Gammal.

Sissel Kyrkjebø är extra speciell för allsångsledaren. Den första lp-skivan som Sanna Nielsen fick som barn var med Sissel Kyrkjebø och ända sedan hon såg artisten sjunga vid OS i Lillehammer 1994 har hon varit en beundrare.

– Hon har varit på min önskelista varje år sedan jag började med programmet. Jag pratade med Sissel häromdagen faktiskt och då tårades mina ögon. Jag blir lite "starstruck" och det kan bli så att jag börjar gråta på scenen, för jag tycker att hon är så bra, säger Sanna Nielsen.

Minns hyllningarna

"Allsång på Skansen" fyller 40 år och har i sommar gästats av artister som John Lundvik, Carola och Miriam Bryant. Ett av alla minnen som Sanna Nielsen bär med sig med värme är hyllningen av Lasse Berghagen.

– Det är så klart något som har gått in i hjärtat på många och så även oss, att han blev så glad över det.

Hemlighetsfull om framtiden

När tisdagens allsång tonat ut får hon en efterlängtad semester. Hon ser fram emot lite ledig tid med familjen och att i höst få åka ut på den egna turnén "Mitt Sanna jag".

Men först måste Sanna Nielsen ta ställning till det som många nu undrar: Blir det ett femte år som allsångsledare?

– Det får ni vänta på att få höra, säger hon.

TT: Blir det som förra året, ett besked i direktsändning?

– Kanske, man vet aldrig. Jag har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska lägga upp det än. Vi har haft en diskussion jag och SVT.

"Allsång på Skansen" sänds i SVT1 på tisdag klockan 20.00.

Oskar Carlsson/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons