Annons

Nordén öppnar för OS-satsning – i "ny" sport

Cykling • Publicerad 15 augusti 2019
Triatleten Lisa Nordén kan tänka sig en start i OS Tokyo som cyklist. Arkivbild
Triatleten Lisa Nordén kan tänka sig en start i OS Tokyo som cyklist. ArkivbildFoto: Andreas Hillergren/TT

Lisa Nordén tog OS-silver i triathlon 2012. Efter att ha tagit två SM-guld i cykel, det senaste i tempolopp på onsdagen, kan 34-åringen tänka sig en OS-start i Tokyo nästa år i landsvägscykel.

"Öppnas det en dörr kliver jag gärna igenom den. Det kommer ju ett OS nästa år och får jag mer erfarenhet kanske jag kan vara med där åtminstone som hjälpryttare, säger Lisa Nordén i ett pressmeddelande.

Annons

På söndag kör Nordén World Tour-tävlingen i Vårgårda. Linjeloppet blir ett bra test på hur hon håller internationellt som cyklist.

"För att utvecklas behövs fler tävlingar på högsta nivå. Jag måste få erfarenhet och känna mig trygg i klungan. Nu är jag med för att se och lära och få en känsla av hur det är."

En sak som kan sätta stopp för en ren cykelsatsning är att hennes samarbetspartners finns där för henne som triathlet. Ekonomiskt kan det därför bli tufft att satsa på cykel.

"Ska det upplägget kunna fortsätta måste jag nog hamna i ett proffslag. Frågan är om det finns något team som vill satsa på en som ännu inte har någon större erfarenhet. Kanske man kan hitta någon form av kombo", säger Nordén.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons