Annons

Nordkorea: Inga fler fredssamtal

Korea • Publicerad 16 augusti 2019
Ett minne blott? Bild från när Nord- och Sydkoreas återföreningsmyndigheter öppnade ett sambandskontor vid gränsen i september förra året. Formellt är länderna fortfarande i krig efter konflikten på 1950-talet.
Ett minne blott? Bild från när Nord- och Sydkoreas återföreningsmyndigheter öppnade ett sambandskontor vid gränsen i september förra året. Formellt är länderna fortfarande i krig efter konflikten på 1950-talet.Foto: Yonhap/pool/AP/TT

Det blir inga fler fredssamtal med Sydkorea, meddelar regimen i Nordkorea.

– Det står klart att vi ej har något mer att prata om med Sydkoreas myndigheter. Vi har ingen önskan om att sitta ned med dem igen, säger en talesman för Nordkoreas återföreningsmyndighet.

Regimen har retats upp av att Sydkorea i militärövningar med USA ser Nordkorea som det stora hotet. Övningarna består nu mest av simuleringar, sedan USA:s president sagt att de är för dyra.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons