Annons

Norén gör som Stenson – tävlar i Göteborg

Glädjebesked för alla svenska golfälskare: Alex Norén har gett klartecken för spel i Scandinavian Invitation i Göteborg den 22-25 augusti.
"Jag skulle älska att få addera ännu en seger på hemmaplan till min samling", säger 37-åringen i ett pressmeddelande.
Golf • Publicerad 8 augusti 2019
Alex Norén. Arkivbild.
Alex Norén. Arkivbild.Foto: Mark Humphrey/AP/TT

Sedan Alex Norén, som vann Scandinavian Invitation 2011 och 2015, missade att kvala in till det penningstinna Fedex-slutspelet har hans medverkan varit osäker – men nu står det klart att 37-åringen ansluter sig till ett redan starkt svenskt startfält där sedan tidigare även Henrik Stenson finns med.

"Det är alltid kul att komma hem och spela framför de svenska fansen. Göteborg är en kanonstad och Scandinavian Invitation har alltid en grym atmosfär", säger Norén i ett pressmeddelande och fortsätter:

Annons

”Jag har många härliga minnen från tävlingen och självklart står mina vinster från 2011 och 2015 ut lite extra, både för mig och min familj".

Alex Norén ställde inte upp i förra årets upplaga av Scandinavian Invitation och arrangörerna är nöjda med att både han och Henrik Stenson kommer till spel i år.

”Vi är jätteglada att Alex Norén, en tvåfaldig vinnare av tävlingen och en av våra Ryder Cup-hjältar tillsammans med majorvinnaren Henrik Stenson, kommer till Sverige och spelar Scandinavian Invitation", säger tävlingens företrädare Fredrik Lindgren och tillägger:

”Både Alex och Henrik är stora förebilder för svensk golf, och har så varit genom åren, och det blir ett stort ögonblick när de står på första tee i Göteborg om bara två veckor".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons