Annons

Nytt pengaregn över MFF – över 68 miljoner

Med Malmö FF:s avancemang i Europa League kommer pengar. Mycket pengar.
Totalt har MFF nu dragit in över 68 miljoner på Europa League-resan – som fortsätter.
Fotboll • Publicerad 12 december 2019
Malmö FF slog FC Köpenhamn på Parken och drog samtidigt in flera miljoner.
Malmö FF slog FC Köpenhamn på Parken och drog samtidigt in flera miljoner.Foto: Liselotte Sabroe

Segern mot FC Köpenhamn innebar att Malmö FF inte bara är vidare till sextondelsfinal i Europa League. Laget slutar dessutom gruppetta, vilket i sig är värt 10,5 miljoner kronor i bonus från Uefa. FCK fick i stället nöja sig med 5,2 miljoner för sin andraplats.

Men det slutar inte där för MFF. En plats i slutspelet inbringar 5,2 miljoner, och en enskild seger i gruppspelet är värd 6 miljoner. Därmed tjänade MFF in 21,7 miljoner bara på matchen i Köpenhamn.

Annons

Totalt i gruppspelet har MFF spelat in 22 miljoner på sina tre segrar och två kryss. Lägg därtill de 30,5 miljoner som alla lag som kommer till gruppspelet får och Malmö har dragit in 68 miljoner. Hittills.

Malmö-backen Behrang Safari ser också ett stort sportsligt värde för hela Sverige i och med Malmös avancemang.

– Det betyder enormt mycket. Jag tycker alltid att det ska vara svenska lag ute i Europa. För att utveckla svensk fotboll och för att sätta Sverige lite på kartan, säger Safari och tillägger:

– Och det är fint att det är Malmö, jag vill inte att det ska vara något annat lag. Det är vi som sätter Sverige på kartan.

David Carlsson/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons