Annons

Nytt spelstopp på division 2 södra Svealand

Fotboll • Publicerad 1 augusti 2019
Unibet är det andra spelbolaget att införa spelstopp på division 2 södra Svealand efter matchfixningsmisstankar. Arkivbild.
Unibet är det andra spelbolaget att införa spelstopp på division 2 södra Svealand efter matchfixningsmisstankar. Arkivbild.Foto: Per Danielsson/TT

Spelbolaget Unibet stoppar allt spel på division 2 södra Svealand efter att 13 av herrarnas fotbollsmatcher misstänks ha varit riggade under våren.

"För att bekämpa matchfixning och stärka sportens integritet måste idrotten, myndigheter och spelbolag samarbeta. Vi hoppas att polisen prioriterar att utreda dessa misstänkta spelfuskbrott", säger Unibets Sverigechef Per Carlander i ett pressmeddelande.

Det var i slutet av juli som Svenska fotbollförbundet (SvFF) uppmanade Spelinspektionen och spelbolagen att stoppa allt spel på division 2 södra Svealand på grund av matchfixningsmisstankarna. Sedan dess har även statliga Svenska Spel infört spelförbud på divisionen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons