Annons

Omhäktas efter fynd av försvunnens kropp

Brott • Publicerad 16 augusti 2019
Två män har erkänt att de hanterat kvarlevorna av den 29-årige man som varit saknad sedan slutet av juli. Arkivbild.
Två män har erkänt att de hanterat kvarlevorna av den 29-årige man som varit saknad sedan slutet av juli. Arkivbild.Foto: Naina Hel n Jåma/TT

Två män har erkänt att de hanterat kvarlevorna av den 29-årige Kirunabo som varit saknad i flera veckor. Det som tros vara mannens kropp hittades på torsdagen nio mil utanför Kiruna, rapporterar .

– Båda erkänner att de hanterat kroppen. På vilket vis kan jag inte kommentera, säger vice chefsåklagare Anna Bergström till tidningen.

Annons

Erkännandet kom under den omhäktningsförhandling som hölls mot männen i dag. Båda är nu häktade på sannolika skäl misstänkta för mord och brott mot griftefriden. En tredje man omhäktades på torsdagen på samma grunder.

Alla tre männen har förnekat mordanklagelsen.

Den 29-årige mannen sågs senast natten mot den 27 juli och anmäldes försvunnen den 29 juli. Det fanns tidigt misstankar om att mannen utsatts för ett brott och en förundersökning om människorov inleddes.

De tre omhäktade männen var tidigare häktade misstänkta för människorov.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons