Annons

OS-arbetare omkom i värmen

Olympiskt • Publicerad 9 augusti 2019
Nästa år hålls sommar-OS i Tokyo, Japan. Arkivbild.
Nästa år hålls sommar-OS i Tokyo, Japan. Arkivbild.Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

En person som arbetade vid en byggarbetsplats inför nästa års OS i Tokyo har avlidit.

Mannen, som var i 50-årsåldern, hittades medvetslös utomhus och enligt OS-arrangörerna misstänker man att han avlidit på grund av värmeslag.

Annons

Tokyo hade temperaturer på över 35 grader under torsdagen och sedan den 24 juli (exakt ett år innan OS inleds) har staden haft temperaturer på över 31 grader.

Åtminstone 57 personer har omkommit på grund av värmen i Japan mellan den 29 juli och 4 augusti samtidigt som över 1 800 personer har förts till sjukhus.

I OS nästa sommar har flera av grenarna schemalagts till tidig morgon, men vissa idrottare kan tvingas tävla i extrem hetta. Maratonstarterna däremot har senarelagts till klockan 18.00 som en försiktighetsåtgärd.

Med hjälp av kylspray, is, skuggiga viloområden och tält arbetar nu OS-arrangörerna för att underlätta förhållanden under spelen.

Tokyo är värd för OS för andra gången, spelen pågår från 24 juli till 9 augusti 2020.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons