Fotboll • Publicerad 11 augusti 2019
Mjällby leder superettan med en poäng. Arkivbild.
Mjällby leder superettan med en poäng. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

Mjällby vann mot Gais med 2–1 och toppar därmed serien – en poäng före Varberg.

Varberg är inne i en omfattande formsvacka – senaste segern kom för en dryg månad sedan mot Degerfors – och har fått se sitt stora försprång i tabellen ätas upp.

Bakom skuggar Brage, som krossade jumbolaget Öster hemma i Borlänge.

Trots Östers seger mot Gais förra veckan – lagets blott andra trepoängare i år och den första på tre månader – var superettans jumbolag återigen förlorare mot Brage.

Det tog bara fem minuter för Christian Kouakou att göra 1–0 till hemmalaget. Men några minuter före halvtid kvitterade Östers Fredrik Lundgren.

Den andra halvleken var däremot en tung historia för Växjölaget. På en kvart gjorde Brage fyra mål och resultatet skrevs till slut 5–1.

För Örgryte, ett annat av seriens topplag, slutade söndagen däremot bittert. Mot Västerås inkasserade Öis sin första förlust sedan i maj. Västerås vann med 2–0.