Annons

Otto Wallin föll mot Tyson Fury

Svenske Otto Wallin stod emot den brittiska tungviktsstjärnan Tyson Furys tunga slag i tolv ronder men förlorade matchen på poäng. Tre eniga domare gav segern till Fury med poängen 116–112, 117–111 och 118–110.
Boxning • Publicerad 15 september 2019
Britten Tyson Fury, till vänster, och svenske Otto Wallin.
Britten Tyson Fury, till vänster, och svenske Otto Wallin.Foto: Isaac Brekken/AP/TT

– Jag gjorde allt jag kunde, jag gjorde mitt bästa och Tyson är en stor mästare, sade Otto Wallin under en intervju i ringen direkt efter matchen och fortsatte:

– Det här visar att ingen kan ifrågasätta mitt hjärta och att jag är en bra fighter.

Annons

Otto Wallin hyllades också av Tyson Fury som kallade honom "en stor viking" och en "tuff svensk" och även hedrade Wallins pappa som gick bort i somras.

Matchen, där inget mästerbälte stod på spel, inleddes avvaktande men i sjätte ronden fick Wallin in flera fina träffar och slog upp ett ordentligt jack i Furys högra ögonbryn som gjorde att bägge boxarna vid matchens slut var nedkletade med blod från britten.

Wallin var illa ute i tionde ronden men stod pall och genomförde matchen utan att ta en enda räkning mot den brittiska bjässen.

I sista ronden tog en uppenbart trött Otto Wallin ut det sista och fick in ett par fina träffar på Fury och den tolfte ronden blev en av hans bästa.

– Otto Wallin visar ett enormt mod i tolfte ronden, sade Viaplays kommentator.

För 28-årige Otto Wallin från Sundsvall – med ett facit på 20 raka segrar som professionell tungviktsboxare – var söndagens fajt mot Tyson Fury hans hittills odiskutabelt största ögonblick i ringen.

Beatrice Nordensson/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons