Annons

Pantern saknar miljoner – elitlicensen i fara

Ishockey • Publicerad 9 maj 2019
Hockeyallsvenska Pantern är inne i en djup ekonomisk kris. Arkivbild.
Hockeyallsvenska Pantern är inne i en djup ekonomisk kris. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

Panterns spelare har inte fått sina löner utbetalda den senaste månaden och 7,5 miljoner kronor måste in för att rädda elitlicensen, enligt .

Den hockeyallsvenska Malmöklubben, som sedan länge haft ekonomiska svårigheter, är pressat inför säsongen 2019–2020. Samtliga spelare är fria att lämna.

Annons

– Eftersom vi inte kan betala eller garantera löner har vi meddelat spelarna att de får hitta andra alternativ. Vi vill inte som förening att de ska hamna i mer karriärstrubbel än vad de redan har gjort, säger Panterns ordförande Peter Nilsson till Sydsvenskan.

Den 31 maj, om bara drygt tre veckor, måste Pantern visa upp ett positivt eget kapital och en hållbar ekonomi för att få spela vidare i hockeyallsvenskan till hösten, enligt Sydsvenskan. Den gångna säsongen slutade Skånelaget på elfte plats.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons