Annons

Paris-sjukhus "stormat" enligt regeringen

Frankrike • Publicerad 2 maj 2019
Demonstranter stormade ett sjukhus i Paris enligt den franska regeringen, men enligt proteströrelsen Gula västarna sökte de skydd från polisens tårgas. Arkivbild.
Demonstranter stormade ett sjukhus i Paris enligt den franska regeringen, men enligt proteströrelsen Gula västarna sökte de skydd från polisens tårgas. Arkivbild.Foto: Francois Mori/AP/TT

Demonstranter stormade ett berömt sjukhus i Frankrikes huvudstad Paris under den första maj, enligt regeringen. Men enligt anhängare till proteströrelsen Gula västarna sökte demonstranterna skydd från polisens tårgas.

Händelsen kan ytterligare förvärra konflikten mellan myndigheterna och proteströrelsen.

Annons

Läkare vid sjukhuset La Salpêtrière har uppgett att demonstranter tvingat sig in i sjukhuset, förstört saker och försökt ta sig in på intensivvårdsavdelningen.

Fler än 30 personer har gripits för tilltaget.

– Jag tror att alla fransmän, som jag, är extremt chockade. Det är obeskrivligt, säger hälsominister Agnès Buzyn till Europe 1 Radio.

Hon säger att situationen kommer att klarna efter förhör med de gripna.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons