Annons

Veteraner blockerade Libanons centralbank

Libanon • Publicerad 13 maj 2019
Libanons försvarsminister Elias Bou Saab (till höger) pratar med demonstranter i huvudstaden Beirut.
Libanons försvarsminister Elias Bou Saab (till höger) pratar med demonstranter i huvudstaden Beirut.Foto: Hassan Ammar/AP/TT

Missnöjda militärveteraner protesterade vid Libanons centralbank i huvudstaden Beirut på måndagen. Veteranerna befarar neddragningar i militära pensioner och förmåner, när nu landets alliansregering som bäst förhandlar om hur den ska få ned budgetunderskottet.

En talesman för de protesterande, general Sami Ramah, sade att de kommer att finnas kvar vid centralbankskomplexet tills regeringen lovar att inte kapa i försvarsbudgeten. Sedan demonstranter fått träffa försvarsminister Elias Bou Saab avbröts demonstrationen tills vidare, uppger polisen.

Annons

Verksamheten på centralbanken uppges ha fungerat trots att demonstranterna blockerat huvudgatan utanför byggnaden. Enligt en anställd lyckades personalen ta sig in i banken på söndagskvällen och kunde sedan arbeta som vanligt.

Liknande demonstrationer har skett vid centralbankens regionalkontor i städerna Tripoli och Tyre.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons