Annons

Polis fick flaska i huvudet i Trollhättan

Brott • Publicerad 12 december 2019
Polisen har upprättat en anmälan om våld mot tjänsteman. Arkivbild.
Polisen har upprättat en anmälan om våld mot tjänsteman. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Oroligheter har under kvällen blossat upp i Trollhättan i samband att en medieprofil, som kommenterar olika händelser via sociala medier, besökt stadsdelen Kronogården.

En polis har fått en flaska i huvudet och tre personer har omhändertagits. En anmälan om våld mot tjänsteman och en anmälan av stöld av kamera har upprättats. Polisen blev lindrigt skadad.

Annons

– Just nu är läget grönt. Det var lite stökigt för en timme sedan, dryga tjugotalet ungdomar som kastade bangers och sköt raketer, säger Göran Carlbom, befäl på polisens regionledningscentral, vid klockan 19.40.

Polisen har sedan en vecka tillbaka personal i området efter att det varit stökigt och bilar stuckits i brand.

– Anledningen till att det drog i gång i dag kan vi bara spekulera i men det har ju varit en journalist där som livesänt på Facebook, och det kan ha varit det som retade upp känslorna lite extra, säger Göran Carlbom.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons