Annons

Polisen: 12-åring dog genom drunkning

Brott • Publicerad 9 augusti 2019
Frivilligorganisationen Missing People deltog i sökinsatsen efter den tolvåriga pojken. Arkivbild.
Frivilligorganisationen Missing People deltog i sökinsatsen efter den tolvåriga pojken. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

En tolvårig pojke hittades död i Värmdö kommun i måndags. Nu har polisen fått en preliminär rapport från rättsläkaren vars besked är att pojken drunknade.

– Den preliminära rapporten är att det tyder på en olycka och mycket tyder på att orsaken är drunkning. Det är en preliminär rapport som vi har fått och vi har informerat anhöriga om det här, säger Tove Hägg, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Annons

Polisens utredning pågår fortfarande.

– Vi avslutar inte den på de preliminära rapporter vi fått, utan vi vill få en slutgiltig dokumentation, säger Tove Hägg.

Tolvåringen sågs sist på lördagen vid 17.30-tiden i Ösbydalen i Gustavsberg, öster om Stockholm. En timme senare anmälde hans anhöriga honom försvunnen.

Pojken hittades i vattnet i sjön Ösbyträsk på Värmdö efter ett intensivt sökande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons