Annons

Inga nya spår efter försvunnen Tollarpskvinna

Polis och frivilliga fortsätter sökandet efter den 20-åriga kvinnan i skånska Tollarp, som har varit försvunnen i över en vecka.
Brott • Publicerad 2 december 2019
Frivilliga från Fikk söker i ett område utanför Tollarp efter den 20-åriga kvinna som har varit försvunnen i över en vecka.
Frivilliga från Fikk söker i ett område utanför Tollarp efter den 20-åriga kvinna som har varit försvunnen i över en vecka.Foto: Johan Nilsson/TT
Sökandet efter den 20-åriga kvinnan görs i sektorer som frivilligorganisationen Fikk får sig tilldelad av polisen.
Sökandet efter den 20-åriga kvinnan görs i sektorer som frivilligorganisationen Fikk får sig tilldelad av polisen.Foto: Johan Nilsson/TT

På måndagen fortsatte sökandet efter kvinnan, som senast sågs den 22 november. Ett mobilt kontor sattes upp på plats i Tollarp av polisen i förhoppning om att få in tips från allmänheten.

Ett 50-tal personer från frivilligorganisationen Fikk deltog i sökandet i 13 sektorer som anvisats av polisen.

Annons

– Vi hoppas på god uppslutning i morgon också, säger Daniel Brodin, verksamhetschef på Fikk.

Flera fynd i helgen

En insatsledare från Fikk kommer att bo i området för att fortsätta driva insatsen, som kommer att fortsätta fram till fredag och som det även finns planer för i helgen. Till hjälp har de sökhundar och drönare. Terrängen består till stor del av skog och åkermark och även om sökandet sker med ficklampor efter mörkrets inbrott är det lättare att söka av vissa delar under dagtid.

På lördagen gjorde polisen flera fynd i ett område utmed Vramsån i södra Tollarp.

– Det är föremål som har hittats. Vi vill inte berätta vad det är för föremål, vi ska undersöka om det har bäring i det här fallet, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Misstänkt människorov

Polisen misstänker brott och ärendet rubriceras som människorov, men Loeffel vill inte kommentera om det finns någon misstänkt gärningsperson i nuläget. Samtidigt håller polisen på att teckna en bild av kvinnans kontaktnät för att hitta möjliga spår i fallet.

– Jag kan säga att ju längre tiden går utan att vi hittar några livstecken desto mer bekymrade blir vi.

– Vi jobbar för fullt, och vår ambition är naturligtvis att hitta henne vid liv. Men vi kan inte sätta in aktiva sökinsatser på måfå. Vi måste ha konkreta uppgifter att gå på, till exempel fynden som hittades, säger Loeffel.

Krister Zeidler/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons