Annons

Premiär för Gardell-filmatisering i Toronto

Film • Publicerad 8 augusti 2019
Johan Rheborg spelar huvudrollen i Rojda Sekersöz filmatisering av Jonas Gardells roman "En komikers uppväxt". Arkivbild.
Johan Rheborg spelar huvudrollen i Rojda Sekersöz filmatisering av Jonas Gardells roman "En komikers uppväxt". Arkivbild.Foto: TT

Filmatiseringen av Jonas Gardells roman "En komikers uppväxt" kommer att ha världspremiär på filmfestivalen i Toronto i september. För regin står Rojda Sekersöz, som gjorde sin långfilmsdebut 2017 med "Dröm vidare".

"Att få tolka och gestalta den här berättelsen kändes som världens privilegium, och att den här moderna svenska klassikern nu ska få internationell världspremiär i Toronto känns fantastiskt", säger Sekersöz i ett pressmeddelande.

Johan Rheborg spelar huvudrollen som komikern Juha i nutid. I övriga roller ses bland andra Klara Zimmergren, Maria Sid, Fredrik Hallgren och Ulla Skoog. Filmen kommer att ha premiär på svenska biografer den 11 oktober.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons