Annons

PSG skriver nytt sponsoravtal – med Rwanda

Rwanda har ingått ännu ett sponsoravtal med en fotbollsklubb, trots kritiken för det avtal om 350 miljoner kronor som landet skrev med Arsenal förra året. Nu hoppas landet locka turister genom att synas på kläderna hos Paris Saint-Germain-spelare.
Fotboll • Publicerad 4 december 2019
Enligt avtalet mellan Rwanda och Paris Saint-Germain ska landet få synas på hemmastadion Parc des Princes. Arkivbild.
Enligt avtalet mellan Rwanda och Paris Saint-Germain ska landet få synas på hemmastadion Parc des Princes. Arkivbild.Foto: Michel Euler

Rwanda har skrivit ett sponsoravtal med den franska klubben PSG. Det bekräftar Clare Akamanzi, ansvarig i Rwanda Development Board, i ett uttalande.

"Vi investerar en del av våra turismintäkter i strategiska samarbeten, som det med Paris Saint-Germain, för att vi förstår den positiva effekt de har på helhetsuppfattningen om landet (Rwanda) på global nivå", meddelar hon.

Annons

Varken klubben eller någon av landets representanter har gått ut med någon avtalssumma, men enligt källor med insyn i klubben ska avtalet vara värt mellan 8 och 10 miljoner euro – vilket motsvarar mellan 84 och drygt 105 miljoner svenska kronor.

I utbyte ska PSG ge Rwanda utrymme att synas på damspelarnas kläder och i klubbens hemmastadium Parc des Princes samt rekommendera produkter från landet. Målet är att fler turister ska lockas till Rwanda.

Förra året drog landet in ungefär fyra miljarder kronor i turismintäkter och i år väntar den summan öka med 200 miljoner kronor till.

Efter att landet förra sommaren inledde ett treårsavtal med Arsenal väcktes debatt, främst för att Rwanda fortfarande har stora problem med fattigdom och att en stor del av landets ekonomi består av biståndspengar. Sida uppger att man har bidragit med 259 miljoner kronor i bistånd till landet 2018.

Hilda Djupenström/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons